Takmičenja

U školskoj 2017./2018.god. učenici OŠ “Puračić” su predstavljali našu školu na mnogim takmičenjima.

Kantonalno takmičenje u kategoriji filma i prezentacija na njemačkom jeziku

 

Takmičenje iz tjelesnog i zdravstvenog odgoja

Kantonalna smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Klokotnica 2018.

Na kantonalnoj Smotri naučno tehničkog stvaralaštva mladih, koja je održana u Klokotnici 5. maja 2018. učestvovali su sljedeći učenici:

 • Kovačević Faruk, u disciplini Primjena informatike u tehnici (izrada baze podataka u Access-u), te osvojeno I mjesto
 • Učenici: Kovačević Faruk, Burgić Ilvana, Kovačević Adi i Bihčić Ahmed u disciplini FILM i to dokumentarni film i igrani film, te osvojeno I, II, III i IV mjesto
 • Burgić Ilvana, u disciplini FOTOGRAFIJA – učešće

Kompletan Bilten sa održane Smotre možete vidjeti na sljedećem linku:

BILTEN 25 SMOTRA NTSM TK_KLOKOTNICA 2018

Općinska smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih Gnojnica 2018.

Na općinskoj smotri naučno-tehničkog stvaralaštva učestvovali su mnogi učenici naše škole, što se može vidjeti u Prijavi za Smotru na sljedećem linku:

SkolaPuracicPrijavaSmotra_2018

Smotra je održana u OŠ “Gnojnica”, 19. aprila 2018., a diplome i fotografije možete pogledati u foto-galeriji ispod.

Školsko takmičenje iz informatike

U ponedjeljak, 16. aprila 2018. god. održano je školsko takmičenje iz informatike. Takmičenje se sastojalo iz testa i praktičnog rada na računaru (kreiranje baze podataka u MS Accessu). Učestovovali su učenici 9-ih razreda: Bihčić Ahmed, Kovačević Adi i Kovačević Faruk. Svi učenici su pokazali izuzetan nivo znanja i iz teorije i iz praktičnog dijela, ali nakon bodovanja ipak rang je bio sljedeći:

 1. mjesto – Kovačević Faruk
 2. mjesto – Bihčić Ahmed
 3. mjesto – Kovačević Adi

Čestitke svim učesnicima!!!

Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika

U subotu, 14. aprila 2018.god., naša učenica, Suljagić Nejra, je predstavljala našu školu na kantonalnom takmičenju iz engleskog jezika u Tuzli i tom prilikom ostvarila 8. rezultat. Čestitamo!!!

 

 

 

 

 

 

 

Općinsko takmičenje iz prve pomoći

U srijedu, 11. aprila 2018. god., održano je općinsko takmičenje iz prve pomoći, na kojem su i naši učenici uzeli učešće. Učenici koji su učestvovali su: Osmić Damir, Iljazagić Abdurahman, Hodžić Adin, Tokanović Selma, Salkić Selma i Ibričić Amila.

 

 

 

 

 

 

Kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke

U subotu, 24. marta 2018. god. održano je kantonalno takmičenje iz islamske vjeronauke u Gimnaziji Živinice u Živinicama, na kojem je naša učenica Sadiković Dženana uzela učešće.

Kantonalno takmičenje iz biologije

U subotu, 24. marta 2018. god. održano je kantonalno takmičenje iz biologije u OŠ “Stjepan Polje” na kojem su naše učenice VIII razreda, Nejla Hasić i Nejra Fatušić uzele učešće.

Kantonalno takmičenje iz matematike

U subotu, 24. marta 2018. god. održano je kantonalno takmičenje iz matematike u OŠ “Banovići” u Banovićima, na kojem je naša učenica VI razreda Bečić Amra osvojila 9. mjesto. Svaka čast!!!

 

 

Općinsko takmičenje iz CIVITAS-a

U petak, 23. marta 2018. god. održano je općinsko takmičenje iz CIVITAS-a u OŠ “Lukavac Grad” Lukavac. Naši učenici VII razreda Hamza Iljazagić, Nejra Hanić, Arnela Srabović, Merjema Jakubović, Ajla Karić, Erna Halilović, Dženita Sadiković i Nejra Ibričić su predstavili svoju temu i osvojili II mjesto. Svaka čast!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika

U subotu, 17. marta 2018. god. održano je kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika u Prvoj Osnovnoj školi u Živinicama, na kojem je i naša učenica Fazlić Dora uzela učešća.

Kantonalno takmičenje iz fizike

U OŠ “Brčanska Malta” u Tuzli u subotu, 17. marta 2018. god. održano je kantonalno takmičenje iz fizike na kojem su naše učenice Nejla Hasić i Dženana Sadiković uzele učešće.

Općinsko takmičenje iz engleskog jezika

U subotu, 17. marta 2018. god. održano je općinsko takmičenje iz engleskog jezika u OŠ “Lukavac Mjesto”. Takmičili su se učenici 7-ih, 8-ih i 9-ih razreda i to:

 • 7. razred (Hanić Faruk, Aljukić Emelin i Đozić Emrah) – ekipno 3. mjesto
 • 8. razred (Suljagić Nejra, Fatušić Nejra i Imamović Aldina) – ekipno 2. mjesto                   (Suljagić Nejra – 2 .mjesto i plasman na kantonalno takmičenje)
 • 9. razred (Hanić Elmir, Memišević Ajla i Prelić Ajla) – ekipno 2. mjesto

Kantonalno takmičenje iz historije

10. marta 2018. god. održano je kantonalno takmičenje iz hemije u OŠ “Rapatnica” u Rapatnici. Naša učenica VII razreda Dženita Sadiković učestvovala je na istom te postigla zapaženo 6. mjesto. Čestitamo Dženita!!!

Kantonalno takmičenje iz hemije

U subotu, 10. marta 2018. god. je održano kantonalno takmičenje iz hemije u OŠ “Musa Ćazim Ćatić” u Gradačcu (Zelinja Donja). Na ovom takmičenju su učestvovala naša dva učenika Faruk Kovačević i Dženana Sadiković pod mentorstvom nastavnice biologije i hemije Sibe Mešić. Faruk K. je na takmičenu postigao zapažene rezultate i to 5. mjesto te time obezbjedio učešće na federalno takmičenje iz ovog predmeta. Šta drugo reći nego, da se rad i trud isplate i zato im svima čestitamo na tome!!!

Općinsko takmičenje iz matematike

U subotu, 10. marta 2018. god. održano je općinsko takmičenje iz matematike u OŠ “Dobošnica” u Dobošnici. Takmičili su se učenici od 6. do 9. razreda i to:

 • 6. razred (Bećić Amra, Buljubašić Esma i Ćosić Azra) – ekipno 5. mjesto                               (Bečić Amra prolaz na kantonalno takmičenje)
 • 7. razred (Osmanović Lejla, Ibričić Semir i Bajrić Alejna) – ekipno 7. mjesto
 • 8. razred (Bečić Azra, Hasić Nejla i Salkić Nedim) – ekipno 5. mjesto
 • 9 razred (Bihčić Ahmed, Fazlić Dora i Gigović Alen) – ekipno 4. mjesto

Općinsko takmičenje iz fizike

Dana 3. marta u OŠ “Pračić” u Puračiću je održano općinsko takmičenje iz fizike. Na takmičenju su učestvovali učenici 8.-ih i 9.-ih razreda. Učenice 8.-og razreda (Nejla Hasić, Nejra Suljagić i Nejra Fatušić) su ekipno osvojile 2. mjesto, dok su učenici 9.-og razreda (Dora Fazlić, Dženana Sadiković i Ahmed Bihčić) kao ekipa osvojili 3. mjesto. Svaka čast!!!

 

 

 

Općinsko takmičenje iz njemačkog jezika

24. februara održano je općinsko takmičenje iz njemačkog jezika u OŠ “Dobošnica” u Dobošnici. Naši učenici 9. razreda su ekipno osvojili 3. mjesto (Dora Fazlić i Irma Ćosićkić). Čestitamo!!!

Općinsko takmičenje iz biologije

24. februara održano je općinsko takmičenje iz biologije u OŠ “Turija”u Turiji. Našu školu su predstvaljali učenici 8. razreda i to: Hasić Nejla (2. mjesto), Fatušić Nejra (7. mjesto)  i Abdurahmanović Alena (učešće). Kao ekipa OŠ “Puračić” osvojili su 2 mjesto. Čestitamo!!!

Općinsko takmičenje iz geografije

24. februara održano je općinsko takmičenje iz geografije za sedme razrede (Gosić Neira i Emina Suljić) na kojem su naše učenice kao ekipa osvojile 5. mjesto. Čestitke!!!

Općinsko takmičenje iz historije

17. februara 2018. održano je općinsko takmičenje iz historije u OŠ “Turija” u Turiji.  Naša učenica Sadiković Dženita je osvojila 1. mjesto. Čestitke!!!

Općinsko takmičenje iz hemije

17. februara 2018. održano je općinsko takmičenje iz hemije u OŠ “Gnojnica” u Gnojnici.  Naši učenici Kovačević Faruk (2. mjesto) i Sadiković Dženana (4. mjesto) obezbjedili su svojim plasmanom učešće na kantonalno takmičenje. Čestitke!!!

Općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke

17. februara 2018. održano je općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke u OŠ “Poljice” u Poljicu. Naša učenica Hasić Nejla je osvojila 1. mjesto za VIII razrede, a Dženana Sadiković 2. mjesto za IX razred, čime su obje stekle učešće na kantonalnom takmičenju iz ovog predmeta. Čestitke!!!

 

 

 

Misli mine

30. novembra 2017. naši učenici su učestvovali na općinskom takmičenju “Misli mine” koje je predvodila nastavnica Alić Refika. Ekipa učenika 7-ih razreda: Osanović Lejla, Hanić Irma i Kovačević Adin su osvojili I mjesto i osvojili pehar. Šta drugo reći nego: “Svaka čast!!!”.

 

 

 

 

 

 

 

Engleski jezik

Školsko takmičenje

12.decembra 2017. odrzano je 1.skolsko takmicenje iz engleskog jezika za ucenike 7.razreda. Ucesce je uzelo 12 ucenika polaznika dodatne nastave: Hanic Nejra, Halilovic Alma, Aljukic Emelin, Hanic Faruk, Halilovic Erna, Hanic Irma, Karic Ajla, Tanjic Hasilda, Bektic Adin, Osmanovic Lejla, Kovacevic Adin i Dozic Emrah. Sest ucenika sa najboljim rezultatom plasiralo se u sledeci krug nakon cega ce se odabrati 3 ucenika koji ce predstavljati skolu na opstinskom takmicenju koje je planirano za sredinu marta 2018. Ucenici koji su postigli najbolji rezultat su: Karic Ajla, Tanjic Hasilda, Aljukic Emelin, Dozic Emrah, Hanic Faruk i Osmanovic Lejla.

 

 

 

 

 

 

 

U školskoj 2016/2017.god. učenici OŠ “Puračić” su predstavljali našu školu na mnogim takmičenjima svih nivoa.

Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih

14. aprila 2017., održana je Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih općine Lukavac u OŠ “Turija” u Turiji, a 6. maja 2017., održana je Smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih TK u OŠ “Lukavac Grad” u Lukavcu. Naši učenici su i ove godine predstavljali našu školu iz raznih disciplina te postigli zavidne rezultate.

Kantonalno takmičenje iz engleskog jezika – izvještaj

Općinsko takmičenje iz engleskog jezika – izvještaj

 

U organizaciji Rijaseta I.Z., Muftijstva Tuzlanskog, Medžlisa Puračić i OŠ “Puračić” ove godine je organizovano takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike osmih i devetih razreda na području cijelog Muftijstva Tuzlanskog. Naši učenici su na ovom takmičenju postigli zavidne rezultate a kompletan izvještaj sa takmičenja možete pročitati na sljedećem linku, a u fotogaleriji slike koje su zabilježene na takmičenju.

Općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke

Također, jedno od takmičenja, na kojima su naši učenici postigni zavidne rezultate su iz šahovskog takmičenja i sekcije koju vodi nastavnik Džambić Samir. Takmičenje je održano u subotu, 10.decembra15451477_1166740676694512_201276944_n 2016. godine u organizaciji Međunarodne škole Tuzla i Tuzlanskog šahovskog kluba ”Sloboda” kao šahovski turnir za učenike osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona. Na ovom turniru učestvovali su i učenici Osnovne škole “Puračić” i osvojili  zlatnu medalju u kategoriji U-12 i to prvo mjesto zauzela je nasa učenica Osmanović Lejla. Čestitke Lejli, a i ostalim učenicima učesnicima.

15417013_1166740663361180_477274510_n 15401368_1166740643361182_1146066676_n 15423789_1166740666694513_39623432_n

15435859_1166740640027849_1182395658_n

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s