Pedag. savjetovanje

Pedagoško savjetovalište putem interneta je nastalo iz ideje da se na što više načina pruži pomoć roditeljima, djeci i bračnim drugovima koji su u dilemi i u pojedinim situacijama ne znaju kako da reaguju niti kako da urade ispravno.

U današnjem vremenu je veoma potrebno da se populacije mogu obratiti nekome za savjet i upravo iz tog razloga smo zajedničkim snagama donijeli odluku da otvorimo e-mail adresu na koju nam se možete javljati i postavljati svoja pitanja i dileme. Odgovori na vaša pitanja će biti direktno proslijeđena i memorisana na web stranici kako bi ih i ostali mogli vidjeti i nešto naučiti.

Tim je mali, za početak, i sačinjavaju ga: prof. pedagodije Tahić Dženana – savjetnik koji čita i odgovara na Vaša pitanja, prof. informatike Mujkić Adevija sa timom učenika koji vode brigu oko tehničkih detalja.

Pitanja možete postavljati iz različitih oblasti i problemskih situacija. Ona mogu biti konkretna ili opisna, zavisno o čemu se radi. Kao roditelj možete opisati ili pitati sve što je vezano za Vaše dijete ali i kao bračni drug koji nije siguran da li je i kako odreagovati u nekoj situaciji koja se tiče braka. Djeca su uvijek dobrodošla i mogu pitati sve za što nemaju sami odgovor ili nisu sigurni.

Pitanja mogu biti o:

– ljubavi,

– bračnim problemima,

– simpatijama,

– školi i školskom neuspjehu,

– problemima sa roditeljima,

– problemima sa djecom,

– konfliktima sa prijateljima ili poznanicima itd.

Pitanja možete postaviti na sljedeću e-mail adresu: pedagosko.savjetovanje@gmail.com

Pitanja i odgovori

Pitanje: Učenik sam 6 razreda OŠ “Puračić”. Želim da znam zašto neki nastavnici imaju simpatije prema nekim učenicima.
Ped. sav.: Suade, žao mi je ako si imao priliku da osjetis nastavnikovu naklonost prema nekom drugom više nego prema drugoj djeci. svi mi u nekome vidimo više simpatije ili manje ali vazno je da je nastavnik prema svima jednako pravedan. Vjerujem da si i ti nekome veoma simpatičan učenik i da ćeš se znati izboriti da nastavnici budu pravedni i da ne pokazuju razlike među vama. Moguće je da nastavnik nije stigao u toku nastave da se svima obrati sa jednakim simpatijama a ako se to ponovi možeš da otvoreno ukažeš nastavniku na tu njegovu pogrešku. Možeš o tome i da porazgovaraš sa nekim drugim nastavnikom ili pedagogom škole. Ništa ne uzimaj lično jer u školu idete da biste nešto naučili i odredili životne puteve, i sam izaberi ko će od nastavnika tebi biti simpatičniji i od njega traži savjete. Pozzzz!!!!

Pitanje: Meni prawo dosadno ew citam wam owo, pa reko samo da se pozzzz
http://www.youtube.com/watch?v=GKZWtNAZE_s ew jedna extra pjesma od Toseta .. pozz …
Ella…

Ped. sav.: Draga Ella sa dva l tebi je zbilja dosadno u životu i ne mogu reći blago se tebi jer to i nije pohvalno. Umjesto toga ću ti preporučiti da se orijentišeš na nešto što voliš počneš se time intenzivno baviti. jesi li probala sa crtanjem naprimjer, ili organizovanjem debate u tvojoj školi…. Ako nisi sigurna što želiš posavjetuj se sa nekom starijom osobom. Pozzzz.P.S. Ako nastaviŠ da pišeš naopačke na kraju ćeš samo tako i znati pisati. Osim toga dobro si došla na radionicama koje drži pedagogica. Srijedom i četvrtkom!!! Ma OK je sve to, al kad je pedagosko moram ja tu, jel to srijedom i cetvrtkom, joj dzaba sam otisla direktoru, mrzim onog Besu grrrrr vise mi omrzla skola radi njeg .. joj..
Ped. sav.: Draga Ella baš si slatka i neusmjerena. Tačno je da instituciju čine ljudi ali u njoj traži ljude koji su pozitivni i od kojih možeš nešto naučiti a što će ti koristiti u životu. Pedagoško je ili srijeda ili četvrtak ne moraš dolaziti oba dana. A nije da te tjeram ali bi pedagogici sigurno bilo drago imati nekoga tako maštovitog i temperamentnog na radionici.
Ma doci cu ja i u srijedu i u cetvrtak, meni je uostalom drago jer ona je bas extra osoba mogu joj sve rec..et super .. valja sad ucit joj…

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s