Sedmica informatike u našoj školi

Od 8. do 14. decembra u svijetu se obilježava Sedmica informatike. Tom prilikom je neprofitna organizacija Code.org koja se inače bavi promoviranjem učešća što većeg broja mladih u informatičkoj nauci u školama, uključujući i firme kao što su Microsoft, Amazon, Aplle i dr., organizovala “Hour of Code” – Sat kodiranja. Sat kodiranja je jednosatni uvod u informatiku sa ciljem demistificiranja kodiranja, gdje svi mogu na interesantan i kreativan način naučiti osnove kodiranja odnosno programiranja.

U okviru tog obilježavanja i naši učenici od 6. do 9. razreda pod vodstvom nastavnice informatike, Adevije Mujkić, su imali priliku da na časovima informatike prisustvuju NAJVEĆEM EDUKATIVNOM DOGAĐAJU U SVIJETU – SATU KODIRANJA, kojemu je prisustvovalo 100 miliona djece širom svijeta. Tom prilikom je SAT KODIRANJA uspješno pohađalo 213 učenika koji su na kraju tog časa dobili i certfikate za učešće.

Sedmica informatike je obilježena prema sljedećem planu, a dio te radne atmosfere sa časova, pogledajte na sljedećim slikama!!!

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Aktivnosti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s